SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Çevre dostu köpüklü sabun (foam soap) nasıl yapılır?
August 28th, 2009 by gia

sabun12Geçenlerde sevgili D. çevre dostu tekrar kullanılabilir poşetlerden söz etmişti. Ben de hem çevreye, hem keseye faydalı küçük bir bilgi vermek istedim. Musluklu sabunları doldururken sabunu “1 ölçü sabuna 3 ölçü su” oranında sulandırırsanız eğer, çoğu cafe ve restoranlarda kullanılan köpüklü hafif sabundan yapmış olursunuz. Karışımı hazırlarken önce su sonra sıvı sabunu eklemeye dikkat edin ki hazırlık aşamasında sabun eklediğiniz su yüzünden köpürüp kabarmasın. Ayrıca bu yöntemle daha homojen bir karışım elde edersiniz.

Köpüklü olarak kullanılan sabun hem çok daha uzun dayanıyor, hem de köpük olarak çıktığından çok daha çabuk durulanıyor ve daha az su tüketimi sağlıyor. Bu oran size az gelirse biraz daha yoğunlaştırmak için “1 ölçü sabuna 2 ölçü su” da deneyebilirsiniz. Köpük sabunu kullanmanın diğerinden çok daha pratik ve keyifli olduğunu da eklemeliyim.

İmza B.


4 Responses  
  • gia writes:
    August 28th, 200922:30at

    Aaaaa harika bir fikir bu, harika!
    Doğaya olumlu etki yapacağını bildiğim bir eylemde bulundukça, içim nasıl ferahlıyor anlatamam.

  • Karmançormancı writes:
    August 31st, 200914:00at

    ben bunu yapmaya çalışıyorum..
    iyi haftalaaar :)

  • tekir writes:
    August 31st, 200919:38at

    internette gordum simdi, 5′e 1 oraninda sulandirinca bile oluyormus!

  • ezgi oguz writes:
    September 2nd, 200913:33at

    ya haberlerde duydum bir kiz uysturucu icmis ölmüs ne yaziiik


Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa
Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin